Stichting Pauwconcerten

Zomeravondconcerten - Kamermuziek

Stichting Pauwconcerten

Zomeravondconcerten - Kamermuziek

Zomeravondconcerten
Kamermuziek

De Pauwkerk

De Hervormde Gemeente van Bennebroek functioneert al vanaf 1659 als zelfstandige gemeente. Eind 1621 mocht Heemstede, waartoe ook Bennebroek behoorde, een eigen predikant beroepen. Op 22 december 1658 deed de eerste predikant in Bennebroek zelf zijn intrede. Hiermee werd Bennebroek een zelfstandige gemeente, zij het nog zonder kerkgebouw.

In 1664 werd in opdracht van Adriaan Pauw met de bouw van de kerk begonnen. Architect was de bekende bouwmeester Pieter Post. Na het gereedkomen van de fundering werd het werk gestopt. In 1669 overleed Pieter Post. Het werk lag stil tot 1679. Toen startte de bouw opnieuw, nu onder leiding van de architect Adriaan Dorsman. De eerste dienst in de kerk werd gehouden op 24 mei 1682.

Het orgel, waarvan het front nog steeds de kerk siert, werd in 1742 door Christiaan Muller geplaatst. Dit orgel is in 1974 door de firma Flentrop vervangen door het huidige, dat afkomstig is uit de Hervormde Kerk te Jubbega (Fr.) Opmerkelijk in de inrichting is het doophek, bestaande uit een middenpaneel met deuren aan beide zijden en gevuld met fraai opengewerkte motieven in geel koper. De windvaan op het dak ziet u terug in ons logo. Het adres van de kerk is Binnenweg 67 in Bennebroek.

Op de concertavond is de kerk open vanaf 19:30 uur.

Route

Halte “Huis te Bennebroek” van buslijn 14 van Connexxion is vlakbij de kerk.

Parkeren

Rechts van de kerk; let op voor de inrit van dit terrein, is niet direct naast de kerk; 
Links van het Jagershuis, dit terrein is lager gelegen dan de weg. Rechts naast Het Jagershuis kun u uw fiets stallen. 

Het Jagershuis

Het Jagershuis maakt deel uit van de Hervormde Kerk te Bennebroek. Dit kerkelijk centrum is onder gebracht in een eigen stichting. Stichting Pauwconcerten maakt dankbaar gebruik van deze faciliteit.

U bent vanaf 19:00 uur van harte welkom. Eventueel kunt u uw jas hier veilig achterlaten, gebruik maken van het toilet en iets drinken. N.B.: Betalen kan alleen contant. Na afloop van een concert kunt u hier een drankje halen met het bonnetje dat u bij entree in de kerk heeft ontvangen.

Bent u op zoek naar een locatie voor een vergadering, een kleine praktijk of een vereniging, neem een kijkje op de website voor meer informatie: hetjagershuis.info.

Algemeen

In beide locaties kan niet gerookt worden.

Denkt u om uw eigendommen? Noch de kerkorganisatie, noch de Stichting Pauwconcerten, noch de Stichting Het Jagershuis kunnen aansprakelijk gesteld worden voor schade of verlies.

Scroll naar top