Stichting Pauwconcerten

Zomeravondconcerten - Kamermuziek

Stichting Pauwconcerten

Zomeravondconcerten - Kamermuziek

Zomeravondconcerten
Kamermuziek

Onderdeel Lentefestival Bloemendaal

Myrthe Helder (viool)
Sjaan Oomen (viool)
Anna-Magdalena den Herder (altviool)
Leonard Besseling (cello)
Kirila Kraal (sopraan)

Op 15 mei is bekend geworden dat Jeannette van Schaik verhinderd is. Club Classique heeft een waardig vervangster gevonden in Kirila Kraal. Toelichting krijgt u tijdens het concert.

Club Classique

Een muzikaal netwerk van jonge, eigenwijze maar vooral bevlogen musici. Club Classique ontwikkelt nieuwe concepten om klassieke muziek te combineren met andere kunstvormen. Door concerten te presenteren op ongebruikelijke locaties en projecten ook online te presenteren, verkent zij de grenzen van de klassieke muziektraditie.

Muziek maken op locatie doet Club Classique al sinds 2012. De club werd opgericht in het café, waar een groep jonge musici bijeenkwam om te drinken en samen te musiceren. De voormalige naam van de stichting luidde dan ook ‘Muziek buiten de Concertzaal’, een benaming die als ondertitel treffend beschrijft waar wij met Club Classique nog altijd voor staan. Klassiek voor iedereen!

Vanaf het eerste begin is Club Classique met grote regelmaat te gast in het televisieprogramma Podium Witteman. In 2018 speelden we voor het eerst twee voorstellingen bij Tracks, de serie waarmee het Koninklijk Concertgebouw nieuw publiek voor zich probeert te winnen. De speellijst van Roadtrip la Bohème, deze landelijke tour in de zomer van 2018, bestond voor een aanzienlijk deel uit plaatsen waar doorgaans geen klassieke muziek klinkt: stadspleinen en weilanden werden omgetoverd tot volwaardige podia.

www.clubclassique.nl

Kirila Kraal

Kirila studeerde in 2011 af aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij bariton Pierre Mak en coach David Bollen. Na haar afstuderen ontving zij een royale beurs van het Staetshuysfonds Amsterdam om privé verder te studeren bij Margreet Honig en vocalcoach Brian Masuda. Ze vervolgde haar werk en studie van 2012 tot 2014 in Weimar, Duitsland. En volgde lessen bij sopraan Anna Samuil in Berlijn. Momenteel wordt zij nog steeds gecoacht door Margreet Honig.

Sinds haar afstuderen is zij actief in zowel Opera en concertrepertoire als lied. Zij vertolkte rollen als La Contessa en 1e Dame van Mozart, Mimi, Lauretta,  en Liu van Puccini, Micaela van Bizet en Dido van Purcell. Haar concertrepertoire omvat onder andere Mahler 4 van Mahler, Pulcinella van Stravinsky, Petite Messe Solenelle van Rossini, Requiem van Mozart., Stabat Mater van Pergolesi. Afgelopen seizoenen trad zij meermalas tijdens de Rotterdamse Operadagen en het Grachtenfestival Amsterdam en stond zij in producties van onder andere Opera Spanga, Tania Kross, De Diamantfabriek en Kiezoper Berlin.  

Ook treed zij veel op als solist in een kamermuziek formatie met Camerata RCO, Club Classique, Vrienden van de Kamermuziek en met het Aristos Quartet.

Kirila vormt een lied-duo met de pianisten Laurens de Man en Daan Boertien. Samen met Daan Boertien werd zij aangenomen voor de Udo Reinemann International Lied Masterclasses te Brussel o.l.v. Christianne Stotijn, waar zij een jaar lang masterclasses kregen van onder meer Anne Sofie von Otter en Julius Drake.

Kirila volgde reeds masterclasses bij Het Mozarteum te Salzburg, Margreet Honig, Christianne Stotijn, Anne Sofie von Otter, Julius Drake, Dietrich Henschel, Udo Reinemann, Markus Hadulla, Dorian Astor, Helena Lazarska,  Bernadette Manca di Nissa, Rudolf Jansen, Jeff Cohen, Valerie Guillorit en James Mccray.

PROGRAMMA

P. Mascagni: Intermezzo uit de opera ‘Cavalleria Rusticana’

C. Debussy: Strijkkwartet in g-mineur, op. 10

G. Puccini: ‘Senza Mamma’ uit de opera ‘Suor Angelica’

G. Verdi: ‘Ave Maria’ uit de opera ‘Otello’

Pauze (10 minuten)

O. Respighi: Eerste deel ‘Allegro Moderato’ uit het strijkkwartet in D-groot

O. Respighi: ‘Il Tramonto’ 

Deel deze informatie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Share on google
Marionettentheater
Scroll naar top